Achtergrond informatie MUNAY KI

💗💗💗 Maak je dromen tot werkelijkheid

De Munay Ki is het pad van het Hart en de Heling, van de Kracht van Liefde. Ze neemt je mee naar een mythische plaats van pure energie waarbij ze je hart en de weg vrij maakt om liefde en energie te laten stromen.

De Munay Ki herstelt de verbinding met je eigen innerlijke kracht en met de aarde. Ze helpt je om uit de waan van de dag te stappen en jouw persoonlijke pad vrij te maken voor de manifestatie van je authentieke zelf.

Doel van de Munay Ki inwijdingen is een "innerlijke metamorfose" en zelfheling. Dat uit zich op zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel als geestelijk niveau.

De Munay-Ki bestaan uit 9 initiaties om een persoon van wijsheid en kracht te worden. Deze zijn doorgegeven aan de westerse wereld zijn door de Q'eros (uit Peru). Het quechua, de taal van de Q'éros, kent geen woord voor liefde, ook niet voor het woord wil. Dat is voor hen namelijk een geïntegreerd begrip: Munay: Liefde en Wil ineen. Ofwel liefdevolle wilskracht of wilskrachtige liefde. De echte kracht van onvoorwaardelijke liefde. 
De 10e initiatie is de initiatie van de Godin; het vrouwelijke principe. Deze wordt door Munay Ki Hoorn alleen aangeboden aan degenen die de 9 initiaties van de Munay Ki al hebben ontvangen.
(scroll verder naar beneden voor specifieke informatie per transmissie)

Na het ontvangen van je initiaties ben je in staat om buiten je angst te stappen. Oude gedragspatronen en rollen die jezelf hebt aangemeten ter zelfbescherming kun je afleggen. Je kunt vrede uitdragen, en tijdloosheid en oneindigheid ervaren.

Alle transmissies zijn in Inca stijl. Dat betekent dat met de transmissies de initiaties als zaadjes worden geplant. De gedegen voorbereiding én de stevige basis van de eerste dag zorgen ervoor dat deze “zaadjes” in vruchtbare bodem komen en dus snel(ler) tot wasdom kunnen komen.

De transmissies:

 • 1. Initiatie van de Heler, Hampe Rite:
  Deze initiatie activeert het vermogen tot heling van jezelf en van anderen en verbindt je met de sjamanen die deze inwijding in het verleden ontvangen hebben.
 • 2. De Banden van Kracht, Chumpi Rite:
  Er worden 5 energetische banden als bescherming in je lichtenergieveld geweven. Deze werken als filters en kaatsen negatieve energieën af zodat je hierdoor gevoed wordt i.p.v. vergiftigd. De banden blijven altijd actief.
 • 3. Initiatie van Harmonie, Ayni Karpay:
  7 archetypes als zaadjes in je chakra’s. Deze archetypes zijn: Slang, Jaguar, Kolibrie, Adelaar, Huascar-Inca, Quetzacoatl en Pachakuti-Inca.
 • 4. Initiatie van de Ziener, Kawaq Rite:
  Activeert de innerlijke ziener en het vermogen om de onzichtbare energiewereld waar te nemen. Er wordt een verbinding gelegd tussen het Derde Oog, het Hart en de visuele cortex.
 • 5. Initiatie van de Hoeder van de Dag, Pampamesayok:
  Energetisch verbinding met het geslacht van meester-sjamanen uit het verleden, de bewakers van de oude altaren (Stonehenge, Machu Picchu, Cheops, …). Helpt je om jouw innerlijke vrouwelijkheid te helen.
 • 6. Initiatie van de Hoeder van Wijsheid, Altomesayok:
  Helpt je om je te verbinden met het mannelijke in jezelf. Deze inwijding verbindt je ook met een geslacht van medicijnmannen en –vrouwen die de dood hebben overstegen en buiten de tijd zijn getreden.
 • 7. Initiatie van de Hoeder van de Aarde, Kuraq Akuyek:
  Verbindt je met de aartsengelen. De aartsengelen waken over onze Melkweg. De Hoeders van de aarde zijn de hoeders van alle leven op aarde en zij vallen dus onder de directe bescherming van deze aartsengelen. Pachamama (Moeder Aarde) zorgt voor ons en wij zorgen voor haar.
 • 8. Initiatie van de Hoeder van de Sterren, Mosoq Karpay:
  Dit is de inwijding van de Tijd die Komt. Je chakra’s worden geïnformeerd met de laatste codes voor de Nieuwe Mens. Je krijgt een stevige en veilige verankering met de tijd waarin we nu leven.
 • 9. Initiatie van het Mannelijke Principe van Creatie, Taytanchis:
  Activeert je goddelijke natuur en het Licht van Creatie. Hierdoor krijg je een enorme onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en voor de wereld om je heen. Het brengt het eenheidsbewustzijn tot werkelijkheid.
 • De tiende initiatie werd vroeger alleen aan meisjes en de sjamanen gegeven zodat ze hun wensen waar te maken. Deze inwijding wordt de Nusta Karpay genoemd. De origine is westers. Voor mij als Laika Shaman is hij dermate belangrijk dat ik ook deze initiatie doorgeef.

Alle transmissies zijn in Inca stijl. Dat betekent dat met de transmissies de initiaties als zaadjes worden geplant. De gedegen voorbereiding én de stevige basis van de eerste dag zorgen ervoor dat deze “zaadjes” in vruchtbare bodem komen en dus snel(ler) tot wasdom kunnen komen. Volgens de Inca traditie openen wij elke dag met het openen van onze Heilige Ruimte.

Bij de Open Praktijk is er extra veel aandacht voor:

 • Reiniging met Palisanto
 • het Medicijnwiel
 • de Wiraqocha (heilige ruimte)
 • De Chakana (Inca kruis)
 • je persoonlijke Pi Stone (of pi steen)
 • de Vuurceremonie
 • je drie krachtcentra (Llanka, Munay, Yachai)
 • de 7 archetypen
 • je Mesa (krachtbuidel)

Hartgroet,
Reina Beuving