Een pagina voor Lichtwerk en Lichtwerkers

Wat is lichtwerk? Kan iedereen dit?
Een oproep aan alle lichtwerkers, bewust en onbewust...

Wat is lichtwerk?
Ik zie lichtwerk als energetisch werk voor het Grote Geheel (of Al dat Is). Lichtwerk kan al dan niet samen gaan met fysieke actie. Er zijn heel veel wezens op aarde die zich inzetten om meer harmonie te creëren voor het Grote Geheel.

Toch deze oproep om op te staan en jezelf te herkennen en/of erkennen als Lichtwerker...

Heb je hier speciale skills (vaardigheden) voor nodig?
Eigenlijk niet. Een welgemeende intentie om iets positiefs voor anderen te betekenen is meer dan genoeg.

Kun je je hier gericht op ontwikkelen?
Ja, dat wel. Door steeds meer en/of intensiever in contact te (kunnen) treden met het Eenheidsbewustzijn krijg je een beter beeld van wat JIJ kunt betekenen voor het Grote Geheel, wat JOUW levensdoel is.

Hoe je dat doet?
Verbeter, verdiep en verscherp je spirituele gaven.
En Ja, dat kan ieder-een die nu leeft. De trilling van de Aarde is zo verhoogd dat we er allemaal ontvankelijk voor zijn. Het is slechts een kwestie van willen, tijd creëren, en goed geaard cq geankerd te blijven. Je kunt beginnen met boeken lezen, of het Internet naspeuren op onderwerpen die je interesseren. Als je er meer gefocust op wilt werken, kun je in je eigen omgeving naar een cursus en/of een coach zoeken die jouw pad ondersteund. 

Lichtwerk - Opschonen
Opschoningen zijn bedoeld om je omgeving “lichter” te maken – in de breedste zin van het woord. Naast het algemeen belang hebben opschoningen ook altijd een stuk(je) persoonlijke ontwikkeling tot gevolg. Er zijn specifieke “standaard” manieren van opschonen, maar iedere opschoning is uniek. Vraag je dus altijd af of de standaard methoden de juiste zijn (deze methoden vind je onder andere in “Lichtwerkers in Nederland” van Jill van Maasdijk).

Vooraf een waarschuwing: wees altijd voorzichtig. Ook (of misschien wel juist) bij voelen. Als je dit proces goed door wilt gaan, sta je natuurlijk volledig open, zodat je alle aanwijzingen op kunt volgen. Dat geeft je echter ook een bepaalde kwetsbaarheid.

Neem jezelf van tevoren voor dat je gedurende het gehele proces attent blijft op dingen die niet kloppen. Een stukje “gezonde achterdocht” zullen we maar zeggen. Als er ook maar ergens een alarmbelletje gaat rinkelen, bijvoorbeeld omdat het niet volledig goed voelt, of omdat je verstand zegt dat iets niet logisch is, luister daar dan naar en kies vanuit voorzichtigheid.

Eigenlijk is opschonen niets anders dan voelen wat een bepaalde plek nodig heeft.
Soms komt de plek iets tekort.
Dit kan dan in liefde aangevuld worden.

Soms is er zware energie aanwezig (voorkom de term “negatieve” energie. We bestaan allemaal uit positief en negatief geladen onderdelen...) Zware energie kan veroorzaakt worden door (eeuwenoude) entiteiten die tijdens hun natuurlijke leven nu niet bepaald de meest positieve acties hebben ondernomen, maar ook door verdriet, woede of frustratie.

Voel wat er nodig is om deze energie in het licht te brengen (dat geldt overigens ook voor de donkere plekken die zich in onszelf bevinden). Door te erkennen dat ze er zijn, nemen we ze in het licht op. Dat is de eerste stap naar heling.

Zoek wat er nodig is om die heling verder vorm te geven. Hier helpt het enorm om met meerdere gevoelige mensen (HSP'ers)  bij elkaar te zijn. Zo kun je elkaar aanvullen en activeren.

Lukt het niet om de zware energie weg te krijgen, vraag dan om de hulp van de Lumave (spreek uit: Luum-aavé) familie die al overgegaan zijn. Dit zijn zware energieën die het licht versneld begroet hebben en in het licht zijn opgenomen via de door henzelf gekozen weg. Zij zijn zeer krachtig. Neem er de tijd voor om het proces, samen met hen, volledig af te ronden. Meer informatie over de Lumave familie vind je op http://www.spiritreizen.nl/index.php/nl/lumave-familie/

Ongetwijfeld zijn er nog andere oorzaken en oplossingen te bedenken. Laat je dus vooral niet door bovenstaande tekst beperken.

In het algemeen is het altijd belangrijk om te werken vanuit het Grootste Goed voor Alles en Iedereen die het betreft.

Hartgroet,

Reina Beuving
Mijn Levenstaak is de ondersteuning van Lichtwerkers als Levenscoach en Zielscoach.
Mijn Zielstaak is de ondersteuning van Aardehoeders en het activeren van het Laika Bewustzijn op Aarde