Achtergronden Laika Shamanisme
©Crystal Feather, grandmother of Laika Shamanism, gechanneld door Reina Beuving

Laika Shamanisme is Lichtsjamanisme vanuit het Hart, waarbij de thymus en de voetzolen een belangrijke rol spelen.

Het wordt algemeen aangenomen dat het Sjamanisme oorspronkelijk uit Siberië komt. Het Laika sjamanisme werd beoefend en doorgegeven door vrouwen. Het is een vorm van sjamanisme die veel herkenbare elementen bevat vanuit het Siberisch, Mongolisch, en Tibetaanse sjamanisme, alsook spirituele invloeden uit Nepal en Tibet. Hun invloed vind je onder andere terug in het gebruik van de Tjing Tjing bellen en de phurba.

Een Laika Sjamaan is een lichtwerker puur sang
Hij/Zij is onder andere Aardehoeder en Sterrenhoeder. 
Zelfontplooiing is belangrijk alsook het Eén Zijn met Alles. 
Vrije keuze, en daarmee het nemen van de eigen verantwoordelijkheid zijn twee andere belangrijke pijlers. 
Gelukkig is er in deze vorm van sjamanisme ook ruimte voor humor en zelfspot.

Kennisoverdracht aan de Inca's
In de vorige ijstijd stond het Matriarchaat onder druk. De Laika Sjamanen werden met uitsterving bedreigd. Hiermee zou hun kennis en hun manier van leven uitsterven. In een poging om deze te preserveren trok een groep dappere Laika Shamans over de Beringstraat naar Alaska. Van daaruit trokken zij verder over land, zoekend naar een manier om hun kennis een overlevingskans te geven.
Uiteindelijk kwamen de Laika Shamans bij de Q'eros in midden Amerika. De Q'eros leefden vanuit het hart en dicht bij de natuur. Twee belangrijke pijlers waarop de Laika kennis stoelde. Zij leefden hun leven tussen de Q'eros en droegen hun kennis ritueel over op de Paco's, de Inca sjamanen.
Volgens de overlevering was al vanaf het begin duidelijk dat deze kennis weer naar het westen gebracht diende te worden.

De kennis werd en wordt generatie op generatie overgedragen en uitgebreid. Dit was en is de levensopdracht van elke Laika Shaman. Het is nu aan ONS om de Kennis van de Laika Shaman verder te laten groeien in zuiverheid en in een pure afstemming op de Grandmothers van Toen. Volledige verantwoordelijkheid te dragen voor elke toevoeging die wij aan de kennis bijdragen. Crystal Feather spreekt haar volste vertrouwen uit naar ons en belooft om ons bij elke stap te ondersteunen en te begeleiden.

©Crystal Feather, grandmother of Laika Shamanism, gechanneld door Reina Beuving
Alle teksten op deze website staan onder copyright. Je bent vrij om ze te gebruiken en om ze te delen, zolang je dat doet met vermelding van deze volledige bronvermelding.